Annons
Annons


Veckans auktionsfavoriter


Vad är egentligen en söndag utan att scrolla igenom orimligt många sidor av möbelauktioner på nätet? Inte mycket om ni frågar mig! Det ser ut som att denna söndags skörd går främst i trä och keramik, med några inslag som jag knappt vet hur de hittat dit, men vem behöver egentligen inte en stor tigerskulptur? Så fort jag såg den så kände jag i alla fall att det var helt rimligt att den passade perfekt in i vårt hem, den osar lite Art Deco-dekadens vilket det ju sällan finns för mycket av i en avskalad skandinavisk inredning…

Annons

Skärmar och vikväggar är något jag tror att vi kommer se mycket mer av, jag är som sagt väldigt sugen på vertikala linjer (läs veckans kärleksförklaring här), och denna passade ju som handen i handsken! Ett set med allmoge-pallar är heller aldrig fel, även om jag inte slagit till på några än så ligger de alltid på min mentala inköpslista längst bak i huvudet. Och keramiken, ovan av mästare som Stig Lindberg och Gunnar Nylund, så fint att göra små grupperingar av på en fönsterbräda eller ett soffbord!

Skärmvägg från 1900-talet // Allmogepallar // Skål ‘Veckla’ av Stig Lindberg // Fåtöljer ‘Blow’ för Hay // Skulptur Tiger // Keramik av Gunnar Nylund. 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar