Annons
Annons


Vårstyla sovrummet – Mina tre bästa tips


När årstiderna skiftar så blir i alla fall jag sugen på att göra detsamma med inredningen, och i helgen var det så pass mycket vår i luften att att det inte längre gick att motstå att plocka fram de krispiga, vita linnelakanen ur skåpet! Färgen i vårt sovrum är ju väldigt mörk, vilket är både underbart och lite tråkigt, på vintern är det mörkt egentligen dygnet runt och känslan är alltid lite murrig. Därför tycker jag att det är så viktigt att på våren verkligen försöka få in en lättare känsla, ljusare textilier och kanske en blomma, och eftersom att dessa detaljer har så stor effekt blir det ju också väldigt enkelt att förändra.

Annons

Som en liten bonus så kom jag hem till en helt fantastisk vårbukett från min pojkväns moster med familj som varit på besök, tyvärr precis den tid jag hade annat inbokat och inte kunde vara med. Men blommorna! Tulpaner med frasiga kanter (vad heter de egentligen?) som ju passade perfekt in i sovrummet, och det känns nu verkligen som att hela lägenheten klivit in i en ny säsong.

Mina bästa tips för att ta in våren i sovrummet:

  • Sängkläder – I och med att påslakan, speciellt i en dubbelsäng, faktiskt tar upp så stor yta av ett rum så ska man inte underskatta hur mycket en förändring i färg kan göra för hela rummet. Vita påslakan reflekterar ljus och mörka suger åt sig det, på samma sätt som väggfärger.
  • Gardiner – Många föredrar tyngre gardiner på vinterhalvåret, främst för att skapa en mer ombonad känsla men också för att vara ett extra lager ut mot kylan. Framåt våren skulle jag dock rekommendera att byta till lättare gardiner, det finns ju inget härligare än att se solen silas igenom skira gardiner på morgonen!
  • Växter – Även om snittblommor är fantastiskt vackert och en lyx i vardagen så är det en del jobb att hålla dem nöjda, och där är kvistar, grenar och gräs ett superbra alternativ. Grenar med gröna knoppar brukar stå bra utan speciellt mycket uppmärksamhet i över en vecka, och torkat gräs ännu längre såklart. Just nu är körsbärskvistar i säsong och om man har tur så blommar de även fint i runt en vecka, och vill man ha helt underhållsfria blommor så är hederligt torkat trollhassel alltid en favorit!

Härliga vårkänslor stylat och fotat av Daniella Witte för Himla förra året. 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar