Annons
Annons


Värmande trä – så använder du det


Att vara dunderförkyld hemma under kanske vårens roligaste vecka rent inredningsmässigt känns ju sådär, speciellt när mail och telefon svämmar över med härliga uppdateringar från möbelmässan. Men så kan det ju bli ibland, jag får helt enkelt se det som en uppladdning inför en spännande vår!

Annons

Förra veckans design-nyheter verkade alla gå i träets tecken (och det ser även ut att fortsätta så från vad jag har sett från mässan!), Lotta Agaton för Picky Living, Matti Carlsons nya bord ‘Hommage’ och Louise Liljencrantz som tillsammans med KFK presenterade en ny fantastisk skärmvägg är bara några av exemplen.

Jag tycker min blogg-kollega Madeleine sammanfattade det väldigt bra om vilken typ av inredning som hon trodde skulle symbolisera 2018, att genuina material och naturnära färger skapar en inredning som inger harmoni, och där är ju verkligen trä ett nyckelmaterial!

Penthouse S Westkaai Antwerp av Hans Verstuyft

Lotta Agatons studio fotograferad av Erik Lefvander, Studio Matti Carlson ‘Hommage’

Skärmvägg av Louise Liljencrantz x KFK

Nya String pocket i valnöt, stylat av Lotta Agaton.

I år känns som året som vi rör oss ifrån det rustika träet och går mer mot det exklusiva, gamla ladubord byts ut mot designade möbler och allmogepallar får göra plats åt finsnickrade detaljer. Träet ska vara mörkt, finishen välpolerad och kanterna skarpa.

Förra året investerade vi i en dansk teak-skänk som verkligen tillförde en helt annan värme till hela lägenheten än vad jag någonsin kunnat tro, det är ett fantastiskt bra sätt att komplettera en väggfärg som går åt det kallare hållet, vilket grått exempelvis lätt gör. Om man istället hade valt ett alternativ i metall eller betong, eller till och med en möbel ‘fel’ färg (alltså ytterligare en kall nyans), så hade känslan av kyla bara förstärks. Så om du helt enkelt saknar den varma känslan och inte direkt förstår varför, fundera på om det inte är dags att ge trä en chans? Prova att addera ett nytt sideboard, en ensam stol att ställa i ett hörn eller bara en skål och se om värmen kryper fram!

1. Rose Chair / Massproductions, 2. Dekorationsask / Georg Jensen, 3. Tidningshållare / Lineaire,           4. Bord / Liljencrants x KFK, 5. Pennhållare / Tambur, 6. Stol / Jonas Bohlin för Källemo (Svenssons), 7. Piedestal / Lineaire, 8. Skål / H&M Home, 9. Ljusstake / The Line


1 kommentar | Translate

 


Annons


Laddar