Annons
Annons


Varför mörka kontraster är nyckeln till din inredning


Jag kan verkligen minnas känslan så väl i vår tidigare lägenhet på Kungsholmen, där jag inredde och inredde men trots det så kändes det aldrig riktigt som att jag kom i mål. Jag funderar på det ibland och tror faktiskt äntligen att jag har förstått vad som var problemet, och jag skäms faktiskt lite så här i efterhand för att jag inte insåg det då. Men man lär sig ju hela tiden, även när man till viss del jobbar med inredning som jag gör, man samlar under åren ihop sina ‘verktyg’ som man sen bär med sig. Så vill ni veta vad det var som gjorde att jag aldrig fick till det?

Annons

Svaret är faktiskt något så enkelt som… Svärta! Svarta detaljer. I den lägenheten undvek jag svart som pesten, jag var rädd att det skulle bli en för skarp kontrast mot resten av inredningen, och de få gånger jag provade så blev det ju såklart också det med tanke på att inget som redan var där var just svart. Nybörjarmisstag skulle jag vilja säga!

I vår nuvarande lägenhet i Vasastan så har jag däremot verkligen omfamnat svart, i lampor, detaljer och konst, och äntligen förstått vikten i att använda detta som ett verktyg i att skapa en inredning med flera dimensioner. Det må låta flummigt, men om du kikar på bilderna i detta inlägg och tänker dig att detaljerna istället skulle vara i en ljus eller liknande färg som övrig inredning, hur intressant hade det egentligen varit?

Därför skulle jag säga att om du, som jag gjorde tidigare, går runt och känner att något saknas, prova att addera svarta detaljer. Det kan vara en lampa, en tavla, en ljusstake eller en vas, och när du väl placerat ut det så låter du det stå ett tag. Ibland behöver hjärnan en stund på sig att tänka om, och det är därför vi ofta vill undvika skarpa kontraster från början!

Bilder av Sara Medina Lind, Lotta Agatons studio, Amanda Axelsson, via Entrance Mäkleri och Mikael Lundblad för Residence (stylat av Sundling Kickén).

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar