Annons
Annons


Vallmo – vårens vackraste snittblomma


En av mina favoritblommor nu när våren (sakta!) närmar sig är tveklöst vallmon, den är ju så vacker både som grön knopp, när den börjar slå ut och man kan ana lite färg, och såklart när den slår ut helt och hållet! När jag kom hem med dessa skönheter så insåg jag att jag hade rensat ut den vasen jag hade tänkt mig att använda, så det var helt enkelt till att ta fram snittkniven och kapa av dem några decimeter. Nu är en ny, högre vas, inhandlad så det kommer nog få bli några nya vallmo inom kort att ställa i den!

Annons

Men, vill ni veta ett litet knep gällande just vallmon och hur man ska få den att stå så länge som möjligt? Snitta den diagonalt, som vanligt, och använd en tändare eller ett ljus och bränn snittet försiktigt, en liten hemlighet för att hålla blommorna glada några extra dagar! Ofta är detta redan gjort om du köper blommor från en florist och behåller snitten som redan är gjorda, men om du som jag behöver kapa dem så är detta verkligen att rekommendera. Mina har nu stått sen förra fredagen och lever fortfarande!

Ha en fortsatt härlig söndag!

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar