Annons
Annons


Trendspaning: Vertikala linjer


Något som jag verkligen gillar just nu och tycker att vi ser väldigt mycket av är vertikala linjer, vare sig det gäller trä, keramik eller andra material. För det finns ju verkligen något väldigt ståtligt och klassiskt över denna typ mönster, på samma sätt som stående linjer i mode sägs ha en förlängande effekt så tror jag att det fungerar ganska likt i inredning. Vill man ge intrycket av högre takhöjd eller mer yta så är definitivt vertikala linjer något att utforska, vare sig det är stående panel på en vägg eller tavlor med samma typ av mönster.

Annons

En favorit sen jag först såg den i våras är rumsavdelaren ‘Kolonn‘ av Beckmans-studenterna Lisa Lindh och Klara Hedengren, den är verkligen den perfekta mixen av runda former och raka linjer, en riktigt skulptural möbel som inte behöver mycket uppbackning. Även Asplunds senaste kollektion ‘Palais’ är inne på samma spår, mötet mellan det runda och det raka som ju blir så vackert! Keramik gör sig också fantastiskt bra med lite linjer, dessa ovan av MSDS för Umbra, men jag har även sett liknande modeller hos kedjorna. Och för en person som jag, alltid lite trevande och tvekande när det gäller att släppa in mönster i mitt hem, är detta ett perfekt sätt att börja!

Ett annat tips för att få in vertikala linjer utan att behöva investera i nya möbler är att istället satsa på gardiner med fall från golv till tak, vilket kan ge motsvarande illusion som panel på en vägg men är ett mycket mindre projekt att ta sig an. Sen vi satte upp gardiner i vardagsrummet så blev takhöjden verkligen så mycket mer påtaglig, och det är verkligen roligt hur många av våra gäster som har haft samma reaktion!

Bilder av We Are Triibe fotad av Dion Robeson, Asplund Palais Table, Keramik av MSDS för Umbra, Rumsavdelare ‘Kolonn’ av Lisa Lindh and Klara Hedengren for Massproductions.


2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar