Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons

Trendspaning i blommor inför möbelmässan

Igår sprang jag förbi min bästa blomstertjej Maria på La Signoria för att prata lite blommor inför möbelmässan, och som vanligt så kastade jag mig in där med andan i halsen och försökte beskriva något jag inte riktigt tänkt igenom men ändå såg väldigt tydligt framför mig. Maria gjorde som alltid sitt bästa för att försöka tolka mig och översätta mina tankar i blommor, men till slut bestämde jag mig för att gå tillbaka till skrivbordet och leta efter lite tydligare exempel på vad jag sökte. Så igår blev det research på blombuketter, och som ni vet vid det här laget så älskar jag att se hur trender svänger. Jag minns när jag gjorde ’Colorful Studio’-utställningen tillsammans med Wall Of Art då jag sökte en stor, oregelbunden och flygig bukett, och hur jag sen under förra året älskat stramt bundna buketter med enbart en typ av blomma, ganska stora kontraster på kort tid. Och nu då? Ja nu vill jag ha höga kvistar (min absolut högsta önskan var kvistar med mimosa, men detta verkar svårt med tanke på tidsramen), fortfarande flygigt och buskigt, men med en tydlig typ av kvist eller blomma som organiskt jobbar sig högt, högt, högt. Ja, det blir spännande att se vad vi landar i!

Annons
Annons

Annons


Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/trendspaning-avbildande-konst/