Annons
Annons


Trendspaning: Glas med struktur


Bland saker jag tycker om just nu så har glas med struktur, och då främst räfflat glas, snabbt klättrat till förstaplatsen. Strukturglas är något som länge har ansetts omodernt sedan sin storhetstid för många årtionden sedan, men som nu verkligen håller på att få en renässans! Efter en period av (något för mycket) industriglas som exempelvis rumsavdelare tycker jag verkligen att detta kan vara ett spännande alternativ, då med den adderade bonusen att man ju faktiskt får den där känslan av ett annat rum just på grund av att det inte går att se igenom på samma sätt. Skulle jag renovera kök eller badrum idag så skulle räfflat glas stå högst upp på min önskelista, gärna som luckor till ett vitrinskåp (med skåpet i industristil, ungefär som bilden nedan!) eller en hel duschvägg (som ovan).

Annons

Bland detaljer i räfflat glas så har Ferm släppt den nya kollektionen ‘Ripple’, där jag gärna skulle byta ut allt i mitt porslinsskåp mot dessa godingar! Mest förälskad är jag i champagneglasen, men även de höga drinkglasen är favoriter. Något i designen får mig att tänka på 60- och 70-talet och ett mjukt rosamålat pool-område på ett halvsjabbigt hotell i L.A med vitt stängsel runt, där en tjej i bikini och mycket hårspray ligger vid poolen och dricker en ännu mer intensivt rosa drink ur de höga tumbler-glasen ovan. Knäppt ändå hur man associerar ett mönster eller form till något så specifikt!

Klarglas har ju länge varit favoriten som passar perfekt in i en avskalad och minimalistisk inredning, eller egentligen i vilken inredning som helst, men nu tror jag verkligen att det räfflade glaset kommer att synas mer och mer. Nästan som en förlängning av mina tankar kring vertikala linjer och hur de har synts mer och mer i vårens möbler och inredningar, där linjerna kommer att leta sig vidare till även andra material.

Nedan har jag plockat ut några favoritdetaljer i räfflat glas!

Karaff/Ferm Living, Dricksglas/Ferm Living, Champagneglas/Ferm Living, Vas ‘Flip’/Bolia, Vas ‘Iki Doll’/Artilleriet

Bilder: Via Yellowtrace, foto av Tom Ferguson, Ferm Living, Plain English Design, Bolia


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar