Annons
Annons


Tillbaka till 50-taletAtt The Socialite Family är ett säkert kort när inspirationen dippar har nog ingen missat vid det här laget, och att få dyka in i (främst) franska hem är balsam för själen vilken grå februaridag som helst! Denna gång har jag gått vilse i Emmanuel de Baysers Berlin-lägenhet, och jag hoppas att jag aldrig hittar ut.

Annons

Vad som är roligt när man klickar sig igenom ett antal hem på TSF, som sagt majoriteten med franska ägare, är att de ofta väljer vitt eller väldigt ljusa färger på väggarna och låter möblerna få uppmärksamheten, något som i alla fall vi i Norden har vänt på lite under de senaste åren. Så härligt med ljusa färger! Jag tycker det är väldigt intressant hur denna stil, den 50-tals inspirerade med tunga möbler, stilrena lampor, tjocka gardiner och stora konstverk verkligen har blivit enormt populär det senaste året, och så även hos mig. Här kan ni också se resterande bilder på drömsoffan Polar Bear av Jean Royère som jag hade med i soff-inlägget för några dagar sedan, här med fantastiska matchande stolar av Jean Prouvé.

Men vad kan man då ta med sig från denna magnifika lägenhet?

  • Tavlor i storlek XL. Jag tror verkligen att detta är något vi kommer se mer och mer av, istället för samlingar av mindre konstverk.
  • Trä. Få saker värmer en inredning som trä-detaljer, vare sig det gäller en hylla, en ensamt sidobord eller en hel sittgrupp så bjuder trä in och ger en harmonisk och hemtrevlig känsla. Här kan du läsa mer om att inreda med trä!
  • Svarta detaljer. Det är lätt att bli skrämd av att ta in detaljer i svart i en inredning som går i en ganska enhetlig färgskala, ton i ton eller liknande ljusa nyanser, men låt dig inte luras! Svarta detaljer är faktiskt ett bra sätt att framhäva nyansskillnader och strukturer, och kontrasten bidrar bara till att ge din inredning ytterligare en dimension. Jag vet att Trendenser-Frida skrev ett superbra inlägg om just detta för en tid sedan, här kan du läsa det!

Bilder lånade från The Socialite Family.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar