Annons
Annons


Svampformade lampor i alla prisklasser


För några dagar sedan trillade jag över lamporna ovan av Belgiska konstnären Jos Devriendt, och det slog mig hur många ‘svampformade’ lampor det faktiskt finns att välja på idag. Och i och med att jag får så enormt många frågor om min egen favorit, Atollo från Oluce (i mitten av bilden nedan), så tänkte jag dela med mig av några andra favoriter i andra prisklasser! Även om jag är en förespråkare för att man verkligen ska försöka se på både lampor och annan inredning som investeringar, på samma sätt som man i garderoben ibland räknar på PPW (price per wear), något som jag tycker appliceras för lite på inredning idag. PPW på en lampa som är tänd varje dag i flera år går ju nästan ner på ören, även om det var en lite saftig investering där och då!

Annons

Alla lampor nedan är personliga favoriter hos mig, och kanske främst lampan ‘Carl-Johan’ som verkligen är en inredningsdetalj mer än en lampa, exempelvis här hemma hos Elin Kickén, och ett riktigt budgetkap också!

1. ‘Flower Pot’ av &Tradition, 2. ‘Night Owl’ av Lightyears, 3. ‘Carl-Johan’ av Olsson & Jensen, 4. ‘Atollo’ av Oluce, 5. ‘Dalú Tavolo’ av Artemide, 6. ‘Panthella’ av Louis Poulsen

Bild ovan lånad från Pierre Marie Giraud Gallery


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar