Annons
Annons


Sängbord – fem inspirerande alternativ


Det rum som står näst på agendan att få sig ett litet lyft här hemma är sovrummet (om vi för tillfället glömmer bort köket vilket jag väljer att göra), både när det gäller färg och detaljer. Just nu är jag väldigt sugen på att hitta nya sängbord, och jag velar fram och tillbaka mellan att ge mig på att göra något eget, leta i butiker eller börja scanna auktioner. Jag är en ganska enkel person när det gäller just nattduksbord, jag har inte speciellt mycket saker på det och behöver inte egentligen någon förvaring, så  möjligheterna är verkligen ändlösa. Just nu så är våra sängbord enkla ‘Eket‘ från Ikea (på bild ovan), det var så roligt när vi hade målat hela sovrummet och insåg att de passade perfekt i färg utan att behöva målas! Men förändring förnöjer, är det inte så?

Annons

Skagerak är just nu ett favoritmärke när det kommer till sidobord, jag gillar både modellen ‘Indskud’ (till vänster) och ‘Building Table’, designat av Bicolter (till höger, bild av A Merry Mishap). Rent trä är verkligen något som känns lätt och luftigt, och hjälper till att skapa harmoni i vilket rum som helst. Just vårt sovrum är nog det rum som har minst rent trä, ja, faktiskt bara en knopplist, och jag tror därför att ett trä-alternativ skulle göra stor skillnad och tillföra mycket värme.

Ett annat alternativ är en enkel piedestal eller kub, ovan syns två inspirerande alternativ. Väldigt fint att ha två bredvid varandra som till vänster, men kanske inte helt funktionellt? Vad som dock är roligt med denna typ av bord/kub är att den är enkel att göra själv och kan målas i massor med olika färger. Här kan ni se en guide för en piedestal som jag har gjort, och jag vet att även Tambur kommer att lansera ett smart alternativ där man väljer färg och målar själv inom kort!

Foto av Erik Lefvander för Residence, The Socialite Family.

Det sängbord vi använde i inredningen för projektet Tollare (mer bilder här!) såg nästan ut som en stubbe, och jag föll handlöst för det från sekunden jag såg det. Verkligen passande i en inredning som andas natur och ljusa färger! Jag vet att just detta kommer från Village men kan inte hitta det på deras hemsida, kanske har det inte kommit ut än?

Foto av Kronfoto.

Skulpturella bord, behöver jag säga mer? Alla som känner mig vet att jag ofta föredrar något åt detta håll, trots brist på funktion och liknande logiska nödvändigheter, men det är ju svårt att inte älska bjässar som dessa. Antagligen i grund och botten menade att vara sidobord i ett vardagsrum, men enligt mig skulle de passa precis lika bra som sängbord! Kanske något att inspireras av inför en potentiell framtida DIY?

Bilder via Bloc Studios/Sight Unseen och Achille Salvagni Atelier.

Ett annat alternativ som jag varit sugen på länge är klassiska Bauhaus-stolar, det är något med rottingen och modellen som gör att de känns rätt i de flesta situationer vare sig det är som matbordstol, sängbord eller detalj. Dessa går ofta att fynda för ett bra pris på auktion, exempelvis denna stol som sålts tidigare till en väldigt rimlig prislapp!

Bild via Elin Odnegård, fotograf Alice Johansson


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar