Annons
Annons


Renovering av köket – förebilderna


Jag har ju lovat att ni ska få hänga med nu i slutet av renoveringen av vår sekelskiftes-lägenhet, men innan vi går vidare med resultatet måste vi ju spana in ‘före’-bilderna (plus att jag har några småsaker att lösa innan vi knäpper av riktiga ‘efter’-bilder, blir man någonsin riktigt färdig med en renovering?).

Annons

Vi köpte ju en lägenhet som länge varit en hyresrätt, tyvärr inte som första köpare efter ombildningen till bostadsrätter, men vilket innebar att skicket på lägenheten verkligen var under all kritik. Generellt så har vi gjort om alla ytskikt, förutom i köket där vi rev ut hela härligheten, så där har verkligen den största förvandlingen skett! Och köket är ju verkligen det rum som jag har varit mest hemlighetsfull kring, jag tror knappt att jag hade delat med mig av en enda bild varken på blogg eller instagram…

Serveringsskåpet visade sig vara långt från original, så det fick också ryka tillsammans med ca 1 meter av väggen invid dörröppningen för att skapa en öppen passage genom hallen mot vardagsrummet. Eftersom lägenheten som sagt är från sent 1800-tal så är väggarna byggda av strå och puts, och om ni någonsin har tagit ner en sån vägg så vet ni hur det dammar, det är nästan skrattretande!

Under de kommande veckorna kommer jag börja dela med mig av hur köket ser ut just nu, men tills dess bjuder jag på liten genomgång av ‘förebilderna’ av köket (fotade av Calle Ström). Det är verkligen så stor skillnad att det så här i efterhand är svårt att greppa att det en gång sett ut så där, så det ska bli superkul att visa er inom kort!

Jag passar på att slänga in en liten före/efter på samma vinkel in mot sovrummet, för är det inte något extremt tillfredställande med just denna typ av bilder? Ett konkret sätt att se hur mycket man har åstadkommit, vilket ju är så lätt att glömma bort längs vägen!

Önskar er alla en fantastisk söndagkväll!


4 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar