Annons
Annons


Petrified wood – Förstenat trä


‘Petrified wood’ (eller som det kallas på svenska ‘förstenat trä’, inte alls lika roligt!), är verkligen något jag har förälskat mig i de senaste månaderna, inte minst på grund av Odem Ateliers fantastiska pressbilder från förra året.

Annons

Men vad är egentligen ‘petrified wood’? I grund och botten är det när trä kristalliseras genom att det täcks av damm och andra partiklar, och får sitt stenliknande utseende genom att vatten passerar igenom det under långa perioder. Resultatet blir helt fantastiska, naturliga och organiska former och färger! I och med att processen är lång för att skapa detta material så är det heller inget som kan tvingas fram eller massproduceras, också därav prislappen.

Jag tycker verkligen att denna typ av trä skulle kunna vara ett komplement till marmor, där i alla fall jag känner mig sugen på att byta ut marmorbrickan i Carrara till något av de vackra faten nedan. Jag har plockat ihop mina favorit-detaljer i förstenat trä, och jag hoppas att i alla fall någon av dem skulle kunna dyka upp hemma hos mig om en inte för lång framtid!

Ovan, pressbilder från Odem Atelier. 

1. Pall/TypeO, 2. Klot/TypeO, 3. Ostbrickor/Westelm, 4. Bokstöd/One Kings Lane,
5 & 6. Dekorationsfat/Odem Atelier


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar