Annons
Annons


Otraditionella matbord att inspireras av


Tanken av att matbord bara ska kunna vara något stort och funktionellt på fyra ben är något jag verkligen tycker mig se att vi lämnar bakom oss, och ingen är gladare än jag! Så många underbara former och material det finns att utforska, bara man låter fantasin löpa ibland. Och det behöver verkligen inte vara så svårt, mitt bästa tips till den som är ute efter ett unikt matbord är att leta efter en bordsskiva och ett underrede helt separat från varandra. Ett av mina bästa köp som jag gjorde utan egentlig plan och eftertanke var en marmorskiva som under åren har fått prova på alla möjliga underreden, alla med sina olika uttryck. För matbordet behöver ju verkligen inte vara en statisk möbel, trots att min gissning är att det är den vi byter ut mest sällan, och med separata skivor och underreden är det inte heller speciellt komplicerat. Soffan får en ny klädsel eller en ny kudde, mattor byts ut, tavlor förändras, men ofta står matbordet stilla när musiken stannar. Vilket ju så klart inte behöver vara något negativt, men det är lätt att av bara farten glömma bort att det är något som faktiskt går att förändra!

Nedan har jag samlat några av mina absoluta favoriter att inspireras av när det kommer till matbord, runda, rektangulära, i sten, i trä och allt där emellan. Och så klart kunde jag inte låta bli att smyga in mitt senaste projekt där också, ett runt matbord med tre ben som jag är så förtjust i! Principen är den samma som här, med inspiration från bästa Caroline, och något som går att göra så enormt många versioner av. Näst kan det nog bli ett varv med penseln!

Vilket bord är din favorit?

   1. Frama Studio Store av Jessica Jungbauer via Krone Kern. 2. Studio Oliver Gustav av Heidi Lerkenfelt. 3. Design av Joseph Dirand. 4. Via Galerie Dutko 5. DIY av Lovisa Häger 6.  Helios av Ini Archibong för Sé. 7. Inredning av Anya Sebton, foto Erik Lefvander. 8 & 9. Plinto från Meridani. 10. Projekt ‘Beige’ av arkitekterna Evgeniy Bulatnikov and Emil Dervish 11. Source Unknown. 12. Dolm Glass Table av Gallotti & Radice. 13. Liaison Dining Table av Kelly Wearstler 

Annons

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar