Annons
Annons


Mathieu Lehanneur


Som den lamp-fantast (fanatiker?) jag är så har ju inte designern Mathieu Lehanneurs kreationer gått mig obemärkt förbi, och jag pratar då främst om den underbara ’Les Cordes’-lampan som utan tvekan skulle avsluta mina årslånga funderingar kring vilken taklampa jag ska välja till vardagsrummet!

Annons

Efter lite research så insåg jag att det finns så mycket mer att förälska sig i, och eftersom keramik av alla de slag just nu är vad som kan hittas högst upp på min önskelista så föll jag direkt för detta underbara fat, inspirerat av havet och ett konstverk i sig. Spontant tänkte jag nästan att det vore vackert att hänga upp på väggen, men precis lika fint som en detalj på ett mörkt sideboard eller i kombination med ett fantastiskt marmor-mönster.

Vad jag främst faller för i Mathieus inredningsstil är de otippade detaljerna, gärna i kontrast med den sekelskiftsesmiljö som ligger till grund för inredningen, och att det verkligen inte finns några regler för färg och form i hans värld. Spegeln är ett bra exempel, som med sin abstrakta form verkligen bryter av de traditionella detaljerna och tillför en nästan sagolik känsla. Även den guldfärgade ’elden’, som spontant kanske inte alls känns speciellt modern eller vacker, ger lite ’Alice i Underlandet’-vibbar som även den förstärker den lekfulla känslan.

Längst ner kan ni även se skissen för inredningen, jag tycker alltid att det är så roligt att se hur en inredning går från ide till utförande, ibland kan ju något verka helt oförståeligt på papper men blir helt magiskt i verkligheten!

Om jag skulle göra ett försök att översätta Mathieus stil till ett tips att ta med sig så skulle det verkligen vara något som man lätt glömmer bort (även jag själv), nämligen att inte ta saker på för stort allvar, att släppa in oväntade färger och former och att ibland låta känslan ta över och lämna logiken hemma (eller inte hemma i detta fall!).

 

Alla bilder lånade från Mathieu Lehanneur

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar