Annons
Annons


Lördagstips: Det enklaste tricket för bättre bilder


Jag får ofta frågan om hur man lär sig fota, och det finns verkligen inget annat svar än att öva, rycka sitt hår och öva lite till! Utöver själva fotograferandet så tillkommer även ett antal andra moment, från att styla till att fota till att redigera så blir det ganska mycket jobb. Men det finns såklart genvägar, och ett av de bästa tipsen jag någonsin har fått fick jag faktiskt för bara några månader sedan, och det har gjort enormt stor skillnad för mig när jag fotograferar. Nämligen… Ett stativ!

Annons

Så fort man lämnar världen av att fota med inställningen ‘automat’ och istället går över till manuellt där man ska hantera skärpedjup, ljusförhållanden och gud vet vad, då är det extremt skönt att ha något att (bokstavligen) luta sig mot. Speciellt värdefullt är ett stativ på vinterhalvåret när ljuset är snudd på ett skämt, då man får dra ner slutartiden till ett så lågt värde som möjligt för att desperat försöka suga in så mycket ljus som möjligt i bilden, och gäller det att vara stabil på handen för att inte bilden ska bli oskarp. Och med ett stativ är det hundra resor enklare!

Ett stativ behöver verkligen inte vara ett dyrt inköp, mitt är ett av de enklaste modellerna och du kan hitta det här, budgetkap!

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar