Annons
Annons


Kika in i ett arkitektritat buddhistiskt tempel


Måndag igen och dags för en ny vecka! Är det inte sjukt det där, även om jag inte direkt har något speciellt förhållande till just måndagar, så känns det som att det är den dag i veckan som det är absolut oftast? Efter en fantastisk helg av pyssel, vila och vänner så känner jag mig mer redo för en ny vecka än på länge, det var ett tag sen jag kände att jag faktiskt lyckats fånga någon form av återhämtning under helgen. Och där tycker jag verkligen att hjärnan är fantastisk, så mycket ideér som fyller mitt huvud så fort jag kommer ner lite i varv, precis motsvarande låsning får jag när jag tar mig an för mycket samtidigt. Jag lär mig fortfarande hur jag ska jobba för att hitta min balans!

Annons

På veckans schema står mycket kul, som vanligt både kontorsjobb och att slutföra en inredning, men det jag mest av allt ser fram emot är helgen då det ska bli provande och planerande av tärnklänningar. En av mina absolut bästa kompisar ska ju gifta sig i sommar, och jag ska vara tärna! Så roligt att det äntligen börjar närma sig på riktigt!

Jag trillade över dessa bilder nu i helgen, och även om det inte är en inredning där någon bor utan faktiskt ett Buddhistiskt tempel så kan jag inte låta bli att dela med mig, jag säger bara: ljuset! Jag har inte lyckats lokalisera var exakt det ligger, men det är ritat av arkitetbyrån Archstudio vilka är verksamma främst i Kina, så jag skulle gissa att det ligger där i krokarna. Det tycker jag verkligen är något fantastiskt, att även ett religiöst tempel kan vara ritat av en känd, modern arkitekt, och det behöver inte på något sätt påverka dess syfte. Tanken med detta tempel är att det skulle vara en koppling mellan natur och byggnad, och det känns verkligen som att det är just det, man vet inte riktigt om man är inne eller ute.

Och som den design-junkie man ju är så kan jag inte låta bli att förälska mig lite i de fristående ryggstöden, fantastiskt fina tycker jag!

 

Bilder av Wang Ning, Jin Weiqi via Archiscene.  


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar