Jag vet inte om det är mörkret, rödvinet eller bara en önskan om att inreda köket, men den senaste tiden har jag handlat något så nytt för mig som kokböcker! Därför tänkte jag att jag skulle tipsa om mina senaste kap, som faktiskt är så härliga presenter både till den matlagningsintresserade och den inredningsintresserade. Både Sofia Woods tidigare bok, Chez Wood, och hennes nya, Vinter hos Wood, är fulla av enkla men 'unniga' recept. I helgen lagade vi världens godaste tomatpasta med buffelmozzarella, och med några enkla knep och genom att låta den gå lite längre blev det verkligen något extra! Athena Calderones första bok 'Cook Beautiful' köpte jag efter att ha köpt hennes inredningsbok som jag älskade, och jag är så nyfiken på denna kokbok. Jag tror den är lite i stilen som Sofias, enkel men härligt inbjudande maträtter, som passar lika bra för två som för många. En extra bonus för dessa tre böcker, för en inrednings och typografi-nörd, är att de har vackra ryggar med härlig text, som mer än gärna får stå framme i köket!