Annons
Annons


Inred med djurmönster


Foto av Jesper Florbrant. 

Claes Daléns hem för Residence fotat av Kristofer Johnson och stylat av Anna Leena Leino Karlsson.

Något jag verkligen har fått en ny-förälskelse för den senaste tiden är djurmönster, ett perfekt sätt att använda sig av mönster i en inredning på ett naturligt sätt som inte stjäl för mycket uppmärksamhet! Jag kommer ihåg när jag precis hade flyttat till London för drygt fem år sedan nu och min absolut största kärlek var mode, då gick det knappt en dag utan att man hittade något djurmönstrat på mig, mitt sätt att bryta av en mer klassisk och neutral look.

Annons

Och det fungerar ju faktiskt precis lika bra i hemmet, så här fem år senare när hemmet ligger i Stockholm och inte London, och fokus har flyttat från mode till inredning!

Generellt sett så tycker jag personligen att mönster är knepigt, kanske för att jag inte har hittat rätt, men absolut främst på grund av risken att tröttna på ett mönster som jag behöver titta på varje dag. Men djurmönster är verkligen annorlunda, och här vet jag inte alls om ni håller med mig, men jag tycker att det räknas som ett ‘basmönster’ på samma sätt som vita eller beiga väggar och som därför inte kan gå fel.

Så om du som jag är rädd för att tröttna på mönster så skulle jag säga att den absolut enklaste lösningen är att använda dig av mönstrade accessoarer, blanda upp med mer neutrala alternativ och hitta en balans som passar din mönster-nivå. Kanske tycker du att leopard och zebra passar perfekt ihop eller så vill du bryta av din enhetliga färgskala med en enda mönstrad kudde, det är helt enkelt bara att prova sig fram! Ett företag som jag tycker gör fantastiska kuddar (både när det gäller mönster och kvalitet) är Chhatwal & Jonsson, färgskalan är alltid harmonisk och härlig men inte för galen. Själv är jag sugen på att satsa på en kudde i leopard-mönster efter att ha sett den superfina bänken på bilden ovan hemma hos Claes Dalén, ett så enkelt sätt att bryta av och skapa en intressant kontrast!

1. Zebramönstrad kudde / Trendrum, 2. Kudde med giraffmönster / Chhatwal & Jonsson, 3. Grå kudde med Zebramönster / Nina Kullenberg (Rum21), 4. Svart zebramönstrad kudde / H&M Home, 5. Kudde med leopardmönster / Chhatwal & Jonsson, 6. Grå leopardmönstrad kudde / Sovtex, 7. Brun zebramönstrad kudde / Chhatwal & Jonsson (Rum21)


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar