Annons
Annons


Ikea hacks – mina favoriter


Något som jag har och nog alltid kommer ha en svaghet för är smarta Ikea Hacks, och idag tänkte jag att jag skulle dela med mig av några favoriter! Jag har själv gjort några varianter under åren, exempelvis detta sängbord eller detta barskåp, och jag har även ett nytt projekt som jag kommer dela med mig av inom kort. Men så många fantastiska hacks det finns där ute, ofta av smarta, driftiga tjejer vilket gör det hela ännu härligare!

Annons

Ovan har Helena Nord skapat en superfin taklampa av vad jag tror är en sänghimmel, bara genom att knyta en knut på det och hänga en lampa i mitten. Genialt! Det måste ju även gå lika bra att prova med andra sänghimlar, exempelvis i linne om man är ute efter ett annat uttryck. Dock blir nog ljuset mer dämpat om man använder sig an linne än den ovan i nät, men det kanske inte gör så mycket i förslagsvis ett sovrum?

Älskade Ivar, skåpet med oändliga möjligheter och även det skåp vi har i vår hall som tålmodigt står och väntar på en förvandling. Ovan är skapat av Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma, och jag gillar verkligen den ljusa behandlingen av träet! Det blir även väldigt effektfullt att sätta så här många skåp tillsammans, för att inte tala om förvaringsmöjligheterna, och jag gillar även att det kommer upp från golvet vilket ger en helt annan rymd. Foto av Ragnar Ómarsson. 

Även dessa två projekt är av Pella Hedeby för Ikea, och jag tycker verkligen att det är härligt av Ikea att själva bjuda in till att ‘hacka’ deras produkter och lyfta resultaten. Högst upp är en magasinhylla, gjord av två bänkskivor och tavellister, ett perfekt sätt att dekorera en vägg där man kanske inte kan eller får borra, exempelvis i en hyresrätt. Foto av Karl Andersson.

Nedan är köksluckor/skåpdörrar använda för att ge intrycket av panel på väggen, ett så enkelt och smart sätt att förändra! Foto av Ragnar Ómarsson. 

Det går ju inte riktigt att prata Ikea Hacks utan att inkludera denna hylla skapad av Stylizmo som har fått nästan orimligt mycket uppmärksamhet, två mindre hyllor vända på tvären, lite spackel och lite färg och man får nästan känslan av en platsbyggd hylla! Ett enklare alternativ till de platsbyggda hyllor som just nu susar runt i sociala medier, både billigare men framför allt – inte permanent! Foto av Nina Holst/Stylizmo


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar