Annons
Annons


Hemma hos inredaren Daniel Östman


 

Jag tror att de flesta av oss vid det här laget är ganska bekanta med bilden ovan, som ju var på framsidan av premiärnumret av My Residence under 2016. Hemmet tillhör ingen mindre än inredaren och formgivaren Daniel Östman, som bor i en helt fantastiskt 50-talsvilla i Bandhagen utanför Stockholm som känns mer som en oas än ett traditionellt hem. Min absoluta favoritdel är orangeriet, bara tanken på att ha ett orangeri gör mig helt lycklig, och jag kan tänka mig att många fantastiska idéer kläcks där bland citronträden!

Annons

Nedan har jag plockat ut mina favoritbilder från reportaget, ni kan se resten här.

Även om jag med näbbar och klor just nu kämpar mot att gå mer mot ‘Wabi-Sabi’ i min inredning (läs mer om det här!), så älskar jag hem och personer som har samlat på sig mängder av udda föremål, där man nästan kan tappa bort sig bland spännande krukor och vackra lampor.

Dessa fönsterpartier, jag vet knappt vad jag ska säga. Så vackra, speciellt i kombination med de rustika betongväggarna och även det mönsterlagda stengolvet, alla i lite olika stilar men som fungerar perfekt tillsammans. Tänk att lyckas få ett fikusträd att växa sig sådär magnifikt, jag håller just nu tummarna för mitt som äntligen börjar vakna till liv efter en lövlös vinter!

Sovrummet är ett av mina favoritrum, jag bara älskar den rundade sängramen/sänggaveln inklädd i fluffigt, rosa tyg. För det är ju precis det inredning handlar om, att skapa sig ett hem som man älskar och trivs i, och det kan verkligen se ut precis hur som helst! En härligt pudrig nyans på väggarna och vikvägg i samma nyans, det kan inte bli så mycket bättre.

Vikväggen återkommer även nedan, som jag förstår det designad av Daniel själv, ett perfekt sätt att skapa rum i rummen. Vad jag gillar med just denna är att den går ända upp i taket, så avgränsningen blir verkligen motsvarande en hel vägg. Även tavlan på vikväggen förstärker känslan av en riktig vägg, en supersmart idé! Och fluffiga stolar vet vi ju att jag har en svaghet för, risken är stor att även mitt senaste vintageinköp får en pälskostym…


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar