Annons
Annons


Hemma hos designern Caroline Feiffer i Köpenhamn


Igår så påmindes jag om detta fantastiska hem (av superduktiga Fredrik) som jag haft i min inspirations-mapp ett bra tag nu, så jag var så klart tvungen att gå hem och kika igenom alla bilderna! I Köpenhamn ligger alltså denna magiska lägenhet som tillhör designern Caroline Feiffer, och som jag förstår det är den helt renoverad. Takbjälkarna går verkligen inte av för hackor, inte heller möbleringen, och ljuset som letar sig in är verkligen något speciellt. Caroline säger det själv i denna artikel hos AD, att ljuset kan bli ganska aggressivt på somrarna, men eftersom vi i norden har så kort tid av det så är det bara att njuta ändå, och det måste man ju hålla med om! Jag tycker att min väder-app på telefonen viskar om solsken i nästa vecka (kanske även i helgen om vi har tur), och inte en dag för sent…

Annons

Något som jag verkligen gillar och som jag tycker vi använder oss för lite av när vi inreder är soffor fristående från väggen, och gärna som här tillsammans med en bänk som blir toppen att placera exempelvis en lampa på för att skapa fler belysningspunkter. Ofta lätt att glömma att det är ett alternativ när vi spontant alltid vill möblera längs väggarna, men det kan både bli smartare disponering av ytan och en fin detalj!

Jag älskar de brända toner som återfinns igenom hela lägenheten, och den där Akari-lampan passar perfekt in i den luftiga känslan!


Fantastisk matplats för både jobb och umgänge, stolar av Charlotte Perriand och bordslampa av Gunnar Nylund i fönstret. Även bland de första ställen där i alla fall jag såg rislampan göra comeback i höstas!

Platsbyggda bokhyllor, det perfekta sättet att nyttja snedtak. Ett tips är också att försöka att inte ‘övermöblera’ hyllor, här finns det gott om utrymme kvar som bara gör att hela hyllan känns lugn och harmonisk, men absolut inte tom. 

Foto av Katrine Rohrberg för AD


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar