Annons
Annons


Hemma hos ägaren av favoriten Klassik Copenhagen


Ett av mina ‘all-time’ favorit hemma-hos reportage är detta från Thomas Schlossers hem, ägaren av design-meckat Klassik Copenhagen, i danska BoBedre. Klassik Copenhagen är en av de butiker som jag alltid kastar mig in i det första jag gör när jag är i Köpenhamn, de har verkligen alla designklassiker man någonsin kunnat drömma om. Även om det inte är speciellt ofta det blir ett köp så är det desto härligare att bara botanisera bland alla guldkorn som alltid är riktigt snyggt stylade och bara bli inspirerad!

Annons

Thomas hem ligger precis utanför Köpenhamn och jag bara älskar de tjocka bjälkarna i taket som följer med genom hela huset! Thomas säger själv att det var viktigt för honom att inredningen skulle bli enhetlig, och det är något som bjälkarna verkligen hjälper till att uppnå. Andra återkommande inslag är det möblernas mörka träslag, de vita väggarna som maximerar ljusinsläppet och alla de underbara skulpturer och detaljer som pryder hemmet.

Och ni, ni missar väl inte att besöka Schlossers mindre uppmärksammade butik Roxy Klassik om ni är i Köpenhamn?  Den ligger inte i centrala Köpenhamn som Klassik gör, men den är väl värd en liten bilresa! Tänk dig en lagerlokal fylld till bredden av varenda typ av designstol du kan tänka dig, så många olika bord att de är staplade upp till taket och ett helt rum fyllt med lampklassiker. Det var inte helt lätt att åka därifrån måste jag erkänna…

Fantastisk svart marmor i köket, diskret men ändå väldigt distinkt, tillsammans med gamla AJ-vägglampor i stål. Lådorna i trä blir en så vacker kontrast mot stenen!

Poul Kjærhloms klassiker finns det gott av, det där soffbordet går jag runt och sneglar på minst hela tiden och håller alltid ett öga på om det dyker upp på auktion!

Att bryta av en neutral färgskala med en färg kan verkligen bli superfint, denna nyans av petrol är färgstark men blir ändå inte dominerande och kompletterar den bruna keramiken perfekt. 

Ännu ett av Kjærhloms bord och Wegners klassiska Halyard Flag chair i hörnet. Små skulpturala föremål är utplacerade över hela hemmet och ger en väldigt hemtrevlig känsla! Vasen på bordet är av Axel Salto.

Vem önskar sig inte en turkos ytterdörr med en flygel precis innanför? Jag visste inte att jag gjorde det förrän precis nu, men vilken fantastisk bild!

Stolarna på bilden till höger är mina absoluta dröm-stolar, The Chair av Wegner, men i så fall skulle jag just nu nog behöva sälja lägenheten och bara leva i stolarna, vilket inte känns som en helt praktisk prioritering.  

Alla bilder tagna av Kira Brandt och lånade från BoBedre. 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar