Annons
Annons


Futonsängar i Wabi-Sabi stil


I sann Wabi-Sabi anda så är min senaste besatthet Futon-sängar, som med sitt minimalistiska uttryck verkligen bara andas harmoni. Futon är ju från början en japansk bäddning som bara består av en bomullsmadrass och ett täcke direkt på golvet, men idag (och främst i västvärlden) så syftar det ofta till en låg sängram i trä där en madrass läggs ovanpå.

Annons

Allra bäst passar ju futon-sängen i antingen ett rustikt men avskalat semesterboende, jag ser framför mig vitputsade väggar och tunna gardiner som fladdrar i vinden, eller varför inte i ett industriloft med betonggolv och stora järnfönster. Trots detta så vill jag verkligen slå ett slag för futonsängen även i ett ‘vanligt hem’, där den kan fungera som ett naturligt och minimalistiskt inslag men inte behöver ta över hela inredningen. Då futonsängen hamnar längre ner än vad moderna sängar gör, ofta med dubbla madrasser (continental-sängar), höga sängben och tuftade sänggavlar, tillåts en helt annan rymd i sovrummet som kan få även en ‘lägre’ takhöjd att kännas luftig.

En gedigen sängram i trä där madrassen har sänkts ner i stommen.

Nedan finns tre varianter av futon-bottnar som jag verkligen tycker om, då jag ju är lite sugen på att göra om vårt sovrum kanske detta är en väg att gå! Eller så gäller det att helt enkelt hålla ut tills jag kan placera den vackra futonsängen i det där rustika sommarhuset med putsade väggar och gardiner som svajar i vinden…

Sängramen ‘Blues‘ där det extra utrymmet runt sängen kan användas som sängbord. 

Sängramen ‘Pace‘.

Sängramen ‘Senza’ i svart furu. 

Bilder via Pella HedebyHomemydesign, Casa Cook Hotels


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar