Annons
Annons


Funkishus i Arizonas öken


Jag vet inte om det är vädret, men just nu så dras jag enormt mot tanken på att bo i ett minimalistiskt, arkitektritat hus någonstans i Arizonas öknen. Tänk dig bara att dricka morgonkaffe på den där trappan, jag hade i alla fall inte klagat. Just denna typ av funkishus med stora fönster är något jag alltid faller för, jag fastnar för ljusinsläppet och närheten till naturen, något som dock blir en direkt motsägelse med tanke på att jag har svårt att tänka mig att någonsin kunna flytta bort från en storstad. Men i tanken, ja, då passar detta hus mig perfekt!

Annons

Men egentligen behöver man ju inte alltid välja, i alla fall om man är Scott Park, ägaren av detta hus samt Broadway-designer, vars primära hem är en (säkerligen fantastisk) lägenhet New Yorks East Village. På grund sin uppväxt i Arizona så ville han dock även ha en tillflyktsort där, och som efter en totalrenovering till slut landade i husets nuvarande öppna känsla som han själv beskriver som ‘vistas and views’. Jo tack.

Skuggorna mot de vita tegelväggarna är nästan ett konstverk i sig, vilka också ger härliga kontraster tillsammans med fönstrens svarta ramar.

Få möbler och Navajo-inspirerade textiler. Jag älskar den inbyggda bänken som även fungerar som fönsterbräda och vedförvaring!

Solen och ljuset är nästan en lika stor del av inredningen som färg och materialval i detta hus, något man alltid ska ta hänsyn till och fundera en gång extra på när man inreder. Vissa färger kan verkligen se totalt annorlunda ut i direkt solljus från hur se ser ut under en lampa. 

Att få möta denna solnedgången på kvällarna är jag säker på hade gjort mig till en mer harmonisk människa. 

Bilder via New York Times. 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar