Annons
Annons


Ett rustikt spanskt hem fyllt med 60-tals design


Det är något speciellt med stora öppna ytor fyllda med design som får min puls att öka, och när det är i ett rustikt hus vid spanska kusten fyllt med ägarens egna samlingar av 50- och 60-talsmöbler, ja, då går den inte direkt ner i första taget. Inredningen är gjord av Francesc Rifé Studio under 2015 och är en kombination hem och galleri, där ägarens samling av konst och möbler av framförallt Jean Prouvé och Charlotte Perriand även kan visas upp för besökare. Genomgående vita väggar för att framhäva galleriets innehåll har kombinerats med stora fönsterpartier för att försöka ta in så mycket av den fantastiska naturen utanför som möjligt, för att förstärka husets rustika charm. Materialval som trä, marmor och stål har använts för att skapa en harmoni mellan traditionell arkitektur och en modernare tolkning av ett rustikt spanskt hus, något som man verkligen kan se prov på i det kök där stengolv möter rostfria luckor och bänkar.

Annons

Som ni förstår så dras jag just nu lite omedvetet till hem och inredningar som jag tänker mig skulle kunna fungera som semesterhus, gärna i mindre städer i Europa och då helst i Italien, Frankrike eller Spanien. Egentligen inget som finns i min plan just nu, men det händer ibland att man slinker in och kikar på de ofta magnifika hem som ligger ute till försäljning för långt ifrån Stockholms-priser, för att sedan med en drömmande suck stänga igen datorlocket igen.

Nu ska jag istället för att drömma mig bort sätta på en enorm kanna kaffe, en spännande dag ligger framför mig med planering och fotografering av ett projekt jag jobbar med just nu! Vad som är mindre spännande är att denna vecka har gått i ett vilket har gjort att jag inte alls har hunnit städa och plocka undan så mycket som jag hade tänkt, något som ändå är lite utav en kritisk punkt när det gäller fotografering hemma. Även det där andra elementskyddet (i ungefär ett år nu har jag bara haft ett av två, tänk så man kan förtränga saker om man bara anstränger sig…) som behöver göras står på morgonens to-do lista, så det är verkligen bara att hugga in!

Så mycket att älska med denna bild, rustika stengolv i kombination med vita skira gardiner är ju bilden av en drömsemester vid Medelhavet. Just nu är jag också lite extra förälskad i sängbottnen, en kontrast till husets övriga inredning och som har en nästintill japansk, minimalistisk känsla över sig.

Bilder av Fernando Alda Fotografía via Homedsgn


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar