Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons

En arkitektritad sommardröm mitt i city

Jag kunde bara inte låta bli att dela med mig av detta fantastiska hem tillhörande arkitekten Todd Saunders, som faktiskt finns tillgängligt att hyra på Airbnb för den som har vägarna förbi Bergen, Norge. Jag älskar den genomgående ljusa känslan tillsammans med detaljer i trä, och det känns nästan som att man kan tro sig höra vågarna skvalpa utanför fönstren. För mig så är denna typ av inredning så starkt associerad till Skåne och de hus som ligger längs med vattnet i Torekov, men faktiskt så ligger just detta hem mitt i stan och beskrivs som ’en stuga mitt i city’. Vilken fantastisk flykt från verkligheten och vardagen!

Annons

Förutom den lätta och luftiga känslan så finns det ett antal andra detaljer som jag verkligen gillar:

Annons
  • Tavlan i sovrummet, ett perfekt DIY-projekt, även för den inte-så-händige! Ett tyg med textur på en enkel bakplatta, enklare än så blir det inte!
  • De nästan brända orangea tonerna i sovrummet som möter upp trädetaljerna och knyter ihop dem.
  • Enkelheten i den platsbyggda bokhyllan. Just nu har vi ju sett en hel del inbyggda varianter, gärna smyckade med stuckatur både i tak och längs golv, men här är det raka linjer som gäller utan trassel. Fint och precis rätt för inredningen!
  • Det mörka köket! Även om jag inte är någon träkännare så skulle min spontana gissning vara kanske körsbär eller till och med en ljus mahogny, men oavsett så ger det hela köket en enorm värme. Ett perfekt sätt att möta de vita väggarna som annars kunnat kännas snudd på sterila. Och bonuskärlek går såklart även till avsaknaden av överskåp, vilken rymd!

Annons

Annons

Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/kortvecka-moblering-och-soffbeslut/