Annons
Annons


Drömmen om en studio


Mina bloggkollegor här på Residence har verkligen hittat riktiga drömobjekt att förvandla till studios, både Elin och Evalotta och Claes och Madde, och jag vet att i alla fall jag kommer sitta klistrad och följa renoveringarna. Att ha en egen plats, ett kontor eller studio, att gå till varje dag och kunna fylla med materialprover och spännande ideér är verkligen något jag också ser fram emot att ha en dag. För mig är dock storlek något av ett hinder för att kunna hitta en studio eller ateljé inne i stan, med allt ifrån möbelprojekt till tavlor och verktyg så behöver jag ganska mycket plats att breda ut mig på. Därför fortsätter jag att än så länge drömma mig bort till den där rustika ladubyggnaden i Italien där jag ser mig själv om några år, så får vi se vad som dyker upp på vägen!

Annons

Oavsett vad så älskar jag att se hur andra kreativa människor jobbar, och framför allt, var de jobbar! Jag har samlat ihop några inspirerande studios från arkitekter, inredare och andra spännande kreatörer nedan, vilken gillar ni mest?

Arkitektbyrån Williams Burton Leopardi som ligger i Adelaide, Australien, har skapat en färgstark studio där material som mässing och marmor blir en kontrast mot byggnadens rustika originaldetaljer. Bilder av Williams Burton Leopardi Studio via The Design Chaser

Studio Oliver Gustav i Köpenhamn är nog många bekanta med vid det här laget, bilderna har spridits som en löpeld och det är lätt att förstå varför. Harmoniska, dova färgval tillsammans med intressanta och nytänkande möbler och konst gör att denna studio andas kreativitet! Bilder av Heidi Lerkenfeldt.

Kinfolk har en studio i Köpenhamn skapad av arkitektbyrån Norm Architects, där tunga gardiner står för en stor del av dekorationen på väggarna. Gedigna skrivbord i trä och svarta detaljer, allt som behövs för att skapa vår tids kanske mest uppmärksammade bokserie? Bilder via Deezen, design av Norm Architects.

Lotta Agaton och hennes team har skapat en ljus och inspirerande studio i vitt, beige och svart, med fokus på ordentligt med arbetsyta och utvalda designklassiker från bland annat Flos och Massproductions. Tjocka linnegardiner ger en ombonad känsla och ska verkligen inte underskattas, inte ens i en kontorsmiljö! Bilder via AMM.

Sveriges kanske främsta designduo Louise Liljencrantz och Hanna Wessman har tillsammans skapat en fantastiskt vacker studio på Östermalm i Stockholm, med stora öppna fönster mot gatan där utvalda detaljer visas upp. På insidan är det raka linjer och trä som står i fokus för ett elegant och avskalat intryck! Bilder via Liljencrantz Design.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar