Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons
Annons

DIY: Textiltavla

Det hör inte till vanligheterna att jag delar så här spontana bilder som dessa jag fotade i söndags morse, men ibland gäller det ju att släppa lite på kontrollen. Varför jag fotade dem är dock mer intressant, för utöver det magiska morgonljus som spred sig över sovrummet så ville jag passa på att dela med mig av vår nya tavla som nu hänger precis över sängen!

Annons

Denna tavla har faktiskt hängt här i ganska många veckor, men med ett helt annat motiv, och det var först i förra veckan som jag äntligen tog tag i att skapa denna kreation. Från början så var det en tavla som jag fick av min pojkväns faster, hon tänkte att jag kanske kunde ha nytta av basen, trots att motivet just då var den typen av väggord som ger mig absolut mesta möjliga obehags-känslor när det gäller inredning. Och där har den hängt, väggord och allt, under de senaste veckorna. Lite roligt när vi har haft gäster som förvirrat har kastat en blick in i sovrummet och uppenbarligen inte vågat fråga, men alla har i hemlighet undrat om jag helt enkelt äntligen har tappat det. Men nej, detta var alltså planen hela tiden, även om det tog lite tid att komma dit!

Annons

Tavlan är alltså gjord av en gammal pannå som jag faktiskt inte bearbetade alls, tillsammans med en gammal gardin och en häftpistol. Och man älskar ju projekt som dessa, där slarvighet uppmuntras och det verkligen inte finns något rätt och fel. Det enklaste är att börja med att häfta fast tyget i överkant och sen sakta jobba sig nedåt genom att sträcka det i olika riktningar och stramhet, för att skapa detta draperade mönster. Viktigt är att ha ganska mycket tyg att jobba med, jag använde som sagt en gardin som var ca 2,50 m lång, och hela tyget gick åt. Denna har jag sedan vänt åt andra hållet, så att mönstret i draperingen blev vertikalt, och jag älskar hur mycket värme tavlan tillförde till vårt sovrum.

Jag har faktiskt ytterligare planer för sovrummet som jag hoppas kunna förverkliga så snart som till helgen, just nu har det blivit lite utav ett förlorat område med både en och två Lair-produkter som förvaras där. Men mer om det i helgen!

Annons

3 kommentarer till “DIY: Textiltavla”

 1. Fredrik skriver: 23 januari, 2019

  Hej!
  Vad har du för säng?


  1. lovisahager skriver: 27 januari, 2019

   Hej!

   Jag har en säng från Jensen, inköp på Sova! Är inte helt hundra på modellen, men benen finns här och gör enligt mig hela sängen 🙂 https://jensen-beds.com/se/ben/


 2. Gamze skriver: 23 augusti, 2021

  tavlan vart ju jävligt fint! vill göra en också, men svårt att förstå i text hur du går till väga..? kan du inte spela in en video eller visa steg för steg??


Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/att-jobba-med-lera/