Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons
Annons

DIY Soffbord

Annons

Upp till bevis för det där soffbordet jag pratade om som är gjort av vaser, eller hur?

Vi har länge haft en gammal marmorskiva som soffbord, ett spontanköp för några år sedan som egentligen var menad som ett matbord, vilket gör att proportionerna blir helt fel tillsammans med den ganska nätta soffan som vi har och jag har i flera omgångar varit sugen på att byta ut det. Redan när vi bodde i förra lägenheten så gjorde jag en DIY av ett soffbord där jag la en glasskiva ovanpå, och någonstans i bakhuvudet så visste jag att den där skivan nog trots allt hade överlevt både flytt, ommöbleringar och rensningar. Sagt och gjort, den stod snällt och väntade på mig (om än längst, längst, längst in i förrådet), så då var nästa projekt ett underrede. Av en slump så fann jag mig inne på Bolia en dag och spanade på en ny soffa, och fann denna vas precis framför näsan i perfekt höjd, diameter och med en lite skulptural känsla som skulle passa perfekt till glasskivan. Tjejen i kassan måste ha trott att jag tappat det totalt när jag börjar plocka på mig vas efter vas efter vas, tills jag hittar de fyra finaste (noga synade på på insida och utsida med tanke på att man ju kommer se igenom glasskivan, ner i vaserna) och glad beger mig hemåt för att prova min teori. Och jag är bara så nöjd! Ett soffbord i glas ska verkligen inte uderskattas när det gäller att skapa rymd i ett litet utrymme, och det känns nästan som att hela vardagsrummet har växt flera kvadratmeter.

Annons

Från början var planen faktiskt att detta skulle bli ännu mer av ett DIY-projekt än det faktiskt blev, där jag hade tänkt att använda mig av betong-’pelare’ gjutna i Pringles-rör (jag håller alltid utkik efter spännande och bra former att gjuta i!), men så här i efterhand tycker jag faktiskt att detta blev snäppet bättre och jag älskar skårorna på sidan av vaserna som blir som en extra detalj!

Annons

 

Bilder av Lovisa Häger/lånade från Bolia

2 kommentarer till “DIY Soffbord”

  1. Annsofie Petersson skriver: 23 november, 2019

    Wow vad fint!
    Använde du något typ av lim? (undrar en med två barn hemma…)


  2. Manon skriver: 16 februari, 2021

    Hi, could you please tell me how you attach the glass to the vases without seeing any glue? It looks amazing!


Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/valkomna/