Annons
Annons


DIY: Sinnerlig Ikeahack


Jag tror att vi alla är bekanta med Sinnerlig-kollektionen som Ilse Crawford tog fram tillsammans med Ikea för några år sedan, det måste ha varit en av de populäraste samarbeten som Ikea gjort, och många av produkterna säljs idag med ett ganska ordentligt påslag på olika secondhand-sidor. Jag ångrade länge att jag inte slog till på daybeden ovan, så fantastiskt enkel i sitt uttryck men ändå unik och gedigen, men såklart är ju en daybed det absolut sista som behövs när man bor i centrala Stockholm och varje kvadratmeter är värdefull… Efter mycket om och men så fick jag och min pojkvän ändå tag i en för några månader sedan, dock med en ganska ordentlig vattenfläck på både sits och ryggstöd efter att ha använts som utemöbel, och här kände jag ju bara att det fanns en möjlighet till projekt!

Annons

Sagt och gjort, förra helgen blev den då jag totalt tröttnade på vår soffa och bestämde mig för att ta upp daybeden ur förrådet för att ge den en ny kostym. Som tur var hade jag nästan 10 meter linnetyg liggande (vem har inte det liksom?), vilket ju blev perfekt som klädsel, så det enda som saknades var lite stoppning. Några lager med tjock skumgummi, 4 meter linnetyg, en eftermiddag och en powernap var alltså vad som behövdes för att trolla fram en ny soffa! Både modellen och färgen gör den så enormt mycket nättare än vår tidigare soffa, och varje gång man lyckas ‘lura’ sig till känslan av lite extra plats känns ju som en vinst. Jag är verkligen supernöjd (den är skönare än den ser ut, jag lovar!), och den vita kudden från Gotain som hittade hem till mig i förra veckan blev verkligen pricken över i!

För en person som är väldigt intresserad av fotografi så svider det lite att dela med mig av bilderna nedan tagna under projektets gång, lite för sent på eftermiddagen för att ha ordentligt ljus och mitt i kaoset, men men! Längst ner kan ni se när vi först hade tagit bort vår förra soffa (så mycket plats det blev!), och när vi ställde ut daybeden för att se om den över huvud taget passade i storlek. Vad vi i efterhand insåg var att den gamla soffan ju varit en hjälte i att dölja både uttag och sladdmisär, något som denna soffa inte riktigt klarade av i och med att den både är kortare och har högre och nättare ben. Så det är fortfarande en fråga som behöver tänkas några vändor till på.

Då denna DIY aldrig var menad att bli en ‘guide’ så har jag inte så många bilder av processen som jag ibland har, men principen kan ni se nedan. Ett lager tyg och ett lager skumgummi som fästs genom att tyget häftas fast på baksidan/undersidan, inte så mycket svårare än så. Om ni har några specifika frågor är det bara att ställa dem i kommentarerna så svarar jag!


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar