Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons

DIY Revisited: Pall i fuskpäls

Det är lika kul varje gång jag ser denna bild delas på Instagram, fotad av Jesper Florbrant för min kollektion för Wall of Art (den hittar ni här förresten!). En fråga som ofta dyker upp i samband med bilden är den om den lilla lurviga pallen bredvid sideboardet, en liten detalj som bidrar med väldigt mycket textur till inredningen. För er som har hängt med ett tag så vet ni att detta är ett DIY-projekt, och den hänger tappert med hemma hos oss som både inredningsdetalj och extra sittplats när vi har vänner över!

Annons
Annons

Världens enklaste DIY skulle jag nästan våga kalla den, så jag tänkte dela med mig av en liten återblick och hur du skapar din egen pall! Det verkar som att veckans tema helt oplanerat blir Ikea-hack, då denna faktiskt också har sin bas i en riktig Ikea-klassiker, nämligen pallen ’Frosta’. Till detta projekt så behövdes en tjock skumgummi, svart färg och fuskpäls, jag satsade på en variant som liknar mongolisk päls som är lite längre och ’lurvigare’ (syns på den vänstra bilden nedan, på den första provade jag med en annan typ av päls som jag sedan valde bort). Klipp till skumgummi i samma storlek som sittytan och klä in den i päls som häftas fast på undersidan innan benen skruvas på (efter att ha blivit målade då), svårare än så är det inte! Man måste ju älska ’Frosta’ och dessa möjligheter till variation, jag kan i alla fall räkna till fem olika varianter jag har provat under de senaste åren…

Annons

Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/diy-sanggavel-av-koksluckor/