Annons
Annons


DIY: Elementskydd i rotting


En av de saker som jag får tveklöst flest frågor om på min Instagram är mina elementskydd i rotting, så jag tänkte att det verkligen börjar bli dags för att berätta lite mer om dem! Vår älskade sekelskifteslägenhet var ju en hyreslägenhet ett ganska bra tag innan den såldes, vilket gjorde att alla element var bytta till supertrista varianter, och det stod klart ganska omgående att det behövdes en lösning för dölja dem. Rotting tycker jag är det perfekta materialet för just elementskydd då det är viktigt att se till att varmluften får möjlighet att ventileras, plus att det ju såklart är en materialfavorit sedan länge!

Annons

En liten rolig anekdot som hänger ihop med dessa är att jag gjorde två stycken för att prova för kanske ett år sedan, den ena blev mörk och fick flytta in i vardagsrummet, och den andra blev ljus och fick stanna i vardagsrummet. Anledningen till att det bara blev en i sovrummet var att vi då hade en soffa som täckte hela det andra elementet, något som jag blev smärtsamt medveten om inte var fallet med vår nuvarande soffa när den flyttade in. Så i ganska många månader nu har hela lägenheten känts lite skev med bara ett elementskydd, tills jag äntligen tog tag i det inför en fotografering i förra veckan. Problemet var bara att det var snabba ryck som gällde för att få ihop hela kalaset innan fotografen skulle trilla in någon timme senare, vilket dock bara är bevis för vilket enkelt projekt detta är!

Själva konstruktionen är superenkel, trälister (antingen enkla eller lite mer utsmyckade som jag har valt) som geras för att ge fina hörn och sen monteras ihop med hjälp av L-formade beslag. Ska ramen målas så måla den först, men vill du istället måla hela elementskyddet som jag har gjort i vårt sovrum, kan du måla hela samtidigt. Fäst rottingen med hjälp av en häftpistol med samma teknik som om man ska spänna ett tyg, börja på en häftklammer på en sida, sedan en klammer på motsatt sida och upprepa på de två resterande sidorna. Sen jobbar du dig runt ramen på samma sätt och försöker kontinuerligt spänna rottingen under tiden!

Och för alla er som har undrat, rottingen är inköpt här!


2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar