Annons
Annons


Dekorativa Stolar


Udda stolar är något jag länge haft en svaghet för, just en ensam stol i ett hörn är verkligen något helt speciellt. Just nu drömmer jag om en enkel men speciell stol till sovrummet, och här har jag samlat ihop några av mina bästa alternativ. Det är så lätt att tänka när man inreder att allt ska vara symmetriskt, ska det finnas en typ av stol så borde man ha i alla fall två stycken, något som egentligen är helt fel. När man inreder ska man alltid tänka i udda tal för att saker inte ska kännas för ‘put togheter’, hellre en ensam stol än två, hellre tre delar i en komposition än två och så vidare. Men tillbaka till stolarna:

  • Kristina Dams ‘Sculptural Chair’ (ovan), så vacker i sin enkelhet och känns verkligen som den är skapad på baksidan av huset i en träbod. Just nu tycker jag extra mycket om ljust trä, så därför ligger denna mig extra varmt om hjärtat!
  • ‘Spade Chair’ från Please Wait To Be Seated, också så härlig i sina enkla linjer och tydligen inspirerad av en mjölkpall kombinerat med ett spadhandtag, vilket man verkligen kan se när man vet om det. Svarta kontraster kan man ju heller aldrig få nog av, något jag lärde mig alldeles för sent i livet kan jag tycka, så var inte rädd att inreda med svarta detaljer trots en övrigt ljus inredning.
  • Menus ‘Afteroom Dining Chair’ stod högst upp på min lista över matbordsstolar till ett kommande projekt men skulle inte hinna levereras i tid, men fungerar ju absolut lika bra i ensam-stol-syfte. Jag gillar att linjerna är så tunna, känns nästan som den är gjord av ståltråd eller liknande, och att ryggstödet rör sig en bit utanför själva stolen.

Har ni några fler tips på vackra stolar som står bäst själva?

Annons


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar