Annons
Annons


Att satsa på i vår – Abstrakta tavlor


Något jag verkligen tycker mig se var jag än vänder mig till en mycket större utsträckning än tidigare är abstrakta tavlor, former, färger och annan konst, men utan tydligt motiv. Just denna typ av konst är väldigt tacksam i att det är enkelt att på så sätt ta in en specifik färg/ton i sin inredning, gärna tillsammans med en viss kontrast, men utan att tavlan egentligen behöver ta speciellt mycket hänsyn till att att ‘passa in’ med resterande interiör.

Annons

Kanske den mest populära i Sverige och lite utav den konstnär som ändå bidrog till startskottet för trenden (i alla fall denna gång), är Emma Bernhard vars tavlor uppmärksammats enormt bland annat genom detta editorial hemma hos Hanna Wessman, där hon poserar bredvid en fantastisk abstrakt tavla vid namn ‘Soldiers’ av Emma. Även besöket hemma hos Lotta Agaton i hennes (tidigare) monokroma söderhem där en av mina favoriter av Emma Bernhard hängde på väggen fick mycket uppmärksamhet, och efter det så dök det upp abstrakta tavlor både här och där.

Det är ingen hemlighet vid det här laget att jag röstar för större tavlor denna vår istället för en samling av flera små, och just abstrakta tavlor likt de nedan är ett perfekt exempel på tavlor med tillräcklig pondus för att stå själva men samtidigt inte ‘stöka till’ en inredning. Ytterligare en bonus är att det inte är helt omöjligt att plocka fram penseln själv, ju mer otydligt motiv ju bättre skulle man nästan kunna säga, och därmed ta chansen att ha ett helt unikt verk hängandes på väggen!

Bild via Kettles Yard, tavla av Jean Arp, via Nicest Interiors, tavla av Emma Bernhard/Lotta Agaton för Dux, tavla av Jack Roth via AD, tavla av Christopher Wool. 

Alla tavlor behöver som sagt inte kosta en mindre förmögenhet, och om man bestämmer sig att skippa att ge sig på att måla själv så finns det också fantastiskt många fina prints just nu. En favorit är Josefine Holmgrens prints under namnet Nord Projects, både färgskalan och formerna tilltalar mig enormt!


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar