Annons
Annons


Att klä om en fåtöj


För ett antal veckor sedan så köpte jag fåtöljen nedan till en inredning med planen att jag skulle klä om den, men tiden var knapp och till slut insåg jag att jag helt enkelt inte skulle hinna. Så vi bestämde oss för en annan fåtölj istället, och denna står snällt kvar här hemma hos mig och väntar på lite kärlek! Stolen har jag budat hem, tyvärr utan någon information om historia eller formgivare, men anledningen till att jag föll för den från början var att den känns lite inspirerad av min favorit Utrecht från Cassina (ovan). Jag älskar armstödens skarpa linjer tillsammans med fåtöljens lite rundade och otympliga form, och jag tror faktiskt att den kommer att få bo kvar här hemma hos oss!

Annons

Men nu till problemet. Idag har den ju en ganska lejongul färg, som trots att den är fantastiskt fin inte riktigt känns helt rätt i vårt vardagsrum. Så omklädnad är fortfarande på tapeten, frågan är bara till vilken färg! Från början var jag säker på att jag ville använda den vita fuskpälsen som jag använt för att klä om en annan stol, men nu så börjar ju fundera på om man ändå inte ska låta den vara i någon härlig färg, som en oväntad detalj?

Att vårt vardagsrum just nu går i beige, vitt, grått och svart är för min del något som inger väldigt mycket harmoni, men ibland känner jag ändå att det vore kul med något som bryter av, och det känns som att denna stol vore perfekt för just det. Vad tycker ni? Har ni några tips på vilken färg jag ska prova?

Bilder ovan: Domain Apartment av Jolson Architects, Design av Louise Liljencrantz och foto av Erik Lefvander för Residence. 


2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar