Annons
Annons


Att ge tavelväggen en uppdatering


Jag kan tänka mig att jag inte är den enda som känner att tavelväggen sjunger på sista versen, men istället för att riva ner den totalt så tycker jag att det är dags att uppdatera den och ge den en ny chans! Och tro mig, jag säger detta lika mycket till mig själv som till er, jag har stått och stirrat argt på min länge och har under många stunder varit mer än nära att riva ner hela härligheten.

Annons

När vi flyttade in i vår lägenhet förra våren så behövdes väggarna fyllas, och istället för att göra en traditionell tavelvägg vid matplatsen så valde jag att satsa på tavellister. Kanske inte det som har varit mest populärt under under de senaste åren, men efter 26 år av att leva med mig själv så har jag lärt mig att allt som förenklar förändring är att föredra över mer permanenta lösningar. Och tur var väl det, för oj som jag har flyttat runt och hållit på med mina tavlor! Fram tills bara för några dagar sedan så hade jag stylat denna på ett helt annat sätt, och jag tänkte därför att vi skulle kika på före/efter för att se vilken stor förändring man kan göra med små medel! Min ‘gamla’ tavelvägg var fylld med tavlor, böcker och tidningar, men hela tiden gick jag runt och tänkte att den ändå kändes osammanhängande trots en ganska enhetlig färgskala, och fick nästan hela rummet att se lite stökigt ut, och det är ju inte direkt ett område där man behöver mer hjälp…

Före. En fin tavelvägg men fylld till bredden vilket ger ett stökigt intryck med mönster, grafik och bilder som alla tävlar om uppmärksamheten. 

Det bästa tipset jag kan ge för att förändra är att tömma helt och hållet, så man har som en neutral grund att jobba med och inte distraheras av gamla mönster och tankar, så det var precis vad jag gjorde här. Jag plockade fram mina favorit-tavlor, men nöjde mig inte med det, utan plockade även fram andra vackra saker jag tycker om för tillfället, för vad finns det egentligen för regler kring vad man ska ha på väggarna?  Upp på listen hamnade skålar, böcker, blommor och annat fint, tillsammans med några enkla, svart-vita fotografier som betyder mycket för mig. Får jag säga det själv så är jag faktiskt väldigt nöjd med resultatet, det ligger ett helt annat lugn över väggen och i förlängningen även hela rummet, och det känns nästan mer som en konstsamling än en tavelvägg.

Efter. Luftigare och mer enhetligt genom att fokusera på färre detaljer vilket ger ett lugnare intryck. 

Mina bästa tips för att förändra en tavelvägg:

  • Tavellister! Jag måste bara börja med detta tips då det blir så mycket enklare att förändra.
  • Välj oväntade detaljer. Vad som helst kan ju verkligen pryda en vägg och det finns ingen anledning att snöa in på just tavlor och posters, det kan vara en bit tyg i ett vackert mönster, en vas på en liten hylla eller vackra antika tallrikar. Var inte rädd att blanda!
  • Speglar. Inget öppnar väl upp ett rum på samma sätt som speglar gör, de reflekterar både yta och ljus och kan hjälpa till att skapa en rymd i vilket litet utrymme som helst.

3 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar