Lovisa Häger
I denna blogg kommer jag dela med mig av min nästintill sjuka besatthet av lampor (göra, köpa, beundra), hur jag förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. Ni kommer få hänga med i sluttampen på renoveringen av vår sekelskifteslägenhet och jag kommer avslöja mina bästa tips för att övertala min pojkvän om varför det är helt rimligt att använda japanska köksknivar till att göra mönster i betong.
Annons
I annonssamarbete med Wall of Art

An Interior Affair x Wall Of Art

Foto: Jesper Florbrant

Det är så fantastiskt roligt, knäppt och spännande att äntligen få dela med mig av detta häftiga projekt som jag har jobbat med de senaste månaderna, att genom Wall of Art förstora några av mina tavlor till enorma prints! För er som följer mig på Instagram så berättade jag faktiskt den här hemligheten redan i förra veckan (och vilken respons från er – wow! Jag är så tacksam!), men jag tänkte att det vore roligt att berätta lite mer om hur vi har jobbat och dela med mig av lite fler bilder.

Foto: Lovisa Häger

Det hela började faktiskt med en oskyldig kaffe tillsammans med Annika, en av grundarna av Wall of Art, helt spontant och utan plan alls. Några timmar senare hade vi båda hjärtklappning och var eld och lågor över den här idéen, superstora tavlor har jag ju letat efter så länge! Jag är ju alltid en förespråkare av att våga prova, vare sig det en stil, ett verktyg eller en idé, och här var det verkligen upp till bevis för min del. Så svårt det kan vara att skapa något man vet inte bara är menat för sig själv och sitt hem, men också så fantastiskt att hitta ett nytt intresse att bara kunna försvinna in i.

Originalet till printet ’Alteration’.
Jag har fortfarande svårt att förstå hur man kan göra så stora prints av original som är så mycket mindre! Foton: Jesper Florbrant

Vad som är extra roligt med just dessa prints är att vi har satt upp dem på ett lite annorlunda sätt, istället för att rama in dem så har vi spänt upp dem på kilramar, vilket verkligen gör att de känns som riktiga tavlor (här kan ni se fler bilder från hur vi gått till väga). Det var så härligt när jag hade en hel uppsjö av tavlor här hemma under testperioden och det knappt gick att skilja originalen från de tryckta motiven, precis vad vi var ute efter!

Det har varit så roligt att jobba tillsammans med Wall of Art, inte minst så är Annika (och såklart även Nicklas!) en av de mest inspirerande och energifyllda personerna jag har träffat på väldigt länge. Jag älskar också hela deras affärsidé, att skapa som ett konstnärscommunity för kreativa själar, och deras passion är verkligen att hjälpa dessa personer att nå ut med sin konst. Och tro mig, som en person som egentligen inte på något sätt definierar mig själv som konstnär, det har verkligen varit ovärdeligt att känna deras stöd och kunskap genom hela processen!

Foto: Jesper Florbrant
Alteration och Floatation. Foto: Lovisa Häger

Här kan ni se alla motiven, det var ganska klart för mig från början att det skulle bli abstrakta motiv med fokus på färg, form och textur – och de beiga tonerna vet ni ju alla ligger mig varmt om hjärtat! De fyra första är i måtten 130 x 100 cm i den limiterade upplagan, och den sista är i 100 x 100 cm. Så klart kommer de även finnas i ’normala’ storlekar, men dessa stora varianter finns enbart i 10 exemplar av varje.

Här kan ni även läsa lite mer om samarbetet i en artikel hos Residence!

Alteration’ till vänster och ’Abstraction’ till höger (klicka på länkarna för att komma till motiven). 

Floatation’ till vänster och ’Perception’ till höger (klicka på länkarna för att komma till motiven). 

Intrusion

I fredags lanserades kollektionen med ett pressevent och mingel på Hobo Hotel i Stockholm, där tjejerna från fantastiska Studio Svenssons har stylat tavlorna i pop-up yta vid entrén. Tavlorna kommer stå kvar på Hobo i två veckor, så om ni har vägarna förbi så hoppas jag ni vill gå in och kika. Tack till fantastiska vänner och familj som var där och stöttade, och verkligen till alla de av er som redan har hunnit köpa de limiterade printsen, jag hade aldrig kunnat tänka mig så fantastisk respons!

Pop-up yta på Hobo Hotel stylad av Studio Svenssons.

Dela på:
Laddar
https://aninterioraffair.residencemagazine.se/sekelskiftesvaning-med-japansk-touch-i-kopenhamn/