Annons
Annons


Allt om DIY-projekten i Tollare


Jag tänkte att vi (äntligen) ska ta en stund och kika på några av de projekt som jag skapade till inredningen i Tollare Marina, det är verkligen jättekul att så många av er har uppskattat dem och hört av er med fina meddelanden! Som jag har nämt tidigare så är det här skrivbordet ovan min favorit, där idéen från början kommer från detta skrivbord tillhörande Caroline Sandström. Jag pratade med Caroline som berättade att benen på hennes skrivbord var gjutna i betong (och därför så klart vägde en hel del), något som jag inte skulle ha tid eller möjlighet att hinna göra till detta projekt. Jag fick tänka om och lösningen fick istället bli gjutrör som spacklades (om och om och om igen, ja, det blev många vändor…) för att få en slät finish, för att sen målas in i samma färg som väggen. Skivan är en enkel Linmon från Ikea, och hela kalaset fästes i väggen för att stå stabilt! Tyvärr har jag inte så många bilder från processen, främst på grund av en hel del kvällsarbete för att bli klar i tid vilket i sin tur innebar suddiga bilder, men gjutrören är likadana som de jag nu använt resterna av för att göra ett nytt soffbord här hemma (nedan).

Foto ovan av Kronfoto, foton nedan av mig.

Annons

Nästa projekt fick bli konst och detaljer, då vi bestämt oss för en beige färgskala så ville jag också gärna hitta tavlor i samma nyans, något som jag snabbt insåg inte skulle vara möjligt i tid. Vi behövde tavlor till sovrum, vardagsrum och matplats, och som ni alla vet som har läst min blogg ett tag så är det abstrakta tavlor som ligger mig varmast om hjärtat just nu, så det fick det bli! Jag har länge funderat på att plocka upp penseln igen, och även om det känns lite läskigt och utelämnande så är jag väldigt glad att jag gjorde det, när färg och struktur är viktigare än motiv fanns det ingen anledning att inte prova. Jag har några nya på gång här hemma för tillfället (i mitt nu vardagsrum/studio, jag tror inte min pojkvän vad medveten om vad han gått med på…), den ultimata formen av avslappning för min del just nu!

För att skapa lite kontrast mot det beiga så ville jag få in lite svarta detaljer, vilket denna gång fick bli exempelvis ett ståltrådshuvud och ett antal lerfigurer i hyllan. Ståltrådshuvudet tycker jag enormt mycket om, det kändes nästan lite jobbigt att lämna det där på plats, men jag ska ge mig på att göra ett nytt till mig själv har jag tänkt. Tjockare ståltråd och lite fantasi var allt som behövdes för detta, och jag är nästa gång sugen på att göra ett huvud som inte är så ‘verklighetstroget’ utan mer konst(-igt)!

Foto av Adam Helbaoui/Kronfoto

Foto av Lovisa Häger. 

Vid det här laget så är ni ju också bekanta med mitt soffbord, också en DIY-favorit (läs mer här!) och en idé som jag tog med mig från mitt eget hem. Ibland tycker jag verkligen att det känns mest äkta, något som man har skapat i syfte att ha i sitt eget hem och som därför är precis som man själv tycker om och vill ha det, och därför ett uttryck som man verkligen kan stå för. Oavsett så tycker jag att bordet passade prefekt in i det ljusa vardagsrummet i Tollare! Benen är gjorda av vaser från Bolia, modellen heter ‘Earth’ och jag har använt mig av den ljusa varianten. Skivan får jag också massor av frågor om, den är specialbeställd från Ringströms på Söder i Stockholm, med måtten 65 x 90 (tjocklek 0,8 cm).

Foto av Adam Helbaoui/Kronfoto. 

Foto av Lovisa Häger. 

Jag måste även passa på att slå ett slag för Bemz, både för den underbara hjälpen vi fick trots extremt kort om tid, men också för det fantastiska överdraget som landade på vår Söderhamn-soffa, i linne och färgen ‘Soft White’. Den perfekta vita nyansen om man inte är ute efter kritvitt, och så mjuk och fin i kvalitén!

Hoppas detta inlägg besvarat några av era frågor, annars är det bara att höra av er så svarar jag gärna!


2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar